Nyheter

DEWALT lanserar batteridrivna handöverfräsar

Nu finns DEWALTs  handöverfräsar även sombatterimodeller. Nya DCW604P2 och DCW600N ingår i det växande 18V XR-sortimentet med batteridrivna proffsverktyg. De är kraftfulla hand-/kantöverfräsar med maximal precision och oslagbar körtid.
Professionella finsnickare och andra specialister på träbearbetning har länge efterfrågat en handöverfräs som är lika stark och precis som en nätansluten men med ”sladdlös frihet”. Därför har DEWALT nu utvecklat två helt nya batterimodeller som har samma prestanda som en eldriven maskin på 230 volt. Tack vare en effektiv borstlös motor kan de både uppvisa en fräskapacitet och drifttid som är klassledande. De nya hand-/kantöverfräsarna har designats speciellt för att matcha de höga krav på exakthet och finish som är ett måste när man platsbygger kök och butiksinredningar, tillverkar möbler, försänker gångjärn och beslag, bygger båtar, utställningar och mycket mer.
Hastighetsregleringen är variabel från 16000-25500 varv/minut vilket gör det enkelt att optimera det 8 mm breda frässtålet för arbetsuppgiften. Dessutom är hastigheten elektroniskt kontrollerad så att varvtalet hålls konstant oavsett materialets hårdhet och på så sätt alltid ger bästa resultat. Även fräsdjupet är generöst med en kapacitet på 55 mm och med hjälp av en speciell justeringsring går det snabbt och lätt att ändra djupinställningen.
Det som är utmärkande för DCW604 är att den har två olika fräsfötter, en för kantfräsning och en för djupfräsning. Den justerbara fräsfoten för djupfräsning har tvåhandsfattning och fräsdjupet kan fininställas för maximal precision. På maskinen finns också ett smart spindellås som gör fräsbyten smidiga.
Konstruktionen är gjord för att tåla tuffa arbetsmiljöer, motorhuset är till exempel av metall, samtidigt som den är lätt, välbalanserad och ergo-
nomiskt utformad. För att underlätta enhandsfräsning i olika positioner är det runda huset försett med en gummimantel som ger ett bekvämt och säkert grepp.
Två inbyggda LED-lampor ökar sikten och tillsammans med den transparenta glidplattan är förutsättningarna optimala för ett perfekt slutresultat. Genom att koppla det inbyggda utsuget till ett externt dammhanteringssystem kan mängden spån och damm runt arbetsytan dessutom reduceras.
För att öka användarvänligheten och säkerheten ytterligare har DCW604P2 och DCW600N också utrustats med både mjukstart och motorbroms som minskar risken för ryck och vibrationer vid start och stopp.

Cirkapris för DEWALT DCW604P2 med batteri och laddare är 5.095 kr exkl moms och för DCW600N 1.952 kr exkl moms.