Nyheter

Colive tar in åtta miljoner kronor från grundarna bakom coworkingbolaget United Spaces

Målet är att hyra ut tusentals ”delningslägenheter” i Sverige de kommande åren, skriver Di Digital idag.  Bolag som Convendum och Wework har fått coworking att bli glödhett i Sveriges störstäder.
Nu ser även ”co-living”-trenden ut att få sig en skjuts. Idén är att bygga boendet som påminner om en slags studentkorridor de luxe, med små sovrum och stora gemensamma ytor.
Nu dyker ett nytt startupbolag upp på banan med stora ambitioner. Colive grundades i början av 2018 av Katarina Liljestam Beyer och Jonas Häggqvist med målet att skapa en ”svensk modell” för coliving. Redan i maj öppnar man sin första delningslägenhet ”Colive lab” på Södermalm.
Colives affärsidé går ut på att få fastighetsbolag att bygga bostadshus med ”delningslägenheter”. Bolaget tecknar sedan långa kontrakt med fastighetsägarna, hittar hyresgäster och agerar hyresvärd.
– Vi vill etablera ny bostadsform, delningslägenheter med unga vuxna 20-35 år som målgrupp, säger vd:n Jonas Häggqvist. Vi vill bidra till byggandet av tusentals enheter de närmaste fem åren. Det kommer kräva miljardinvesteringar, fortsätter VD Jonas Häggqvist.
Colive har redan tecknat ett avtal med Rikshem om intentionen att storskaligt implementera co-living i nybyggda bostadshus.
Prismässigt ska vi ligga mellan studentboende och konventionellt boende. I Stockholm är vår målsättning att man ska ha en totalkostnad – inklusive internet, städning och möbler – på cirka 6000 kronor per månad. Vi siktar på lägen i förort och närförort i närhet av spårbunden trafi, avslutar Jonas Häggqvist.