Nyheter

Första spadtag för kvarteret Tuvebo

I går togs första spadtaget för Wästbyggs 58 bostadsrätter i Kvarteret Tuvebos första etapp på Hisingen i Göteborg. Här ska ett nytt område växa fram som bidrar till att Tuve blir en mer stadsmässig stadsdel.
Under en stålande vårsol togs det första spadtaget av representanter från både Wästbygg, bostadsköpare, Bonava, som också byggstartar sina hyresrätter i området nu, och Göteborgs stad.
Ann-Louise och Kjell Eriksson har köpt en fyrarummare på gaveln i ett av husen:
– Vi är från Tuve ursprungligen och tycker att Tuve är jättebra då det är både nära stan, det tar en kvart in till centrum och nära naturen med Hisingsparken här bredvid. Dessutom kommer kvarteret ligga nära torget med all service.
Från Wästbygg Projektutveckling höll vd:n Magnus Björkander ett kort tal om vikten av att vara en bra samhällsutvecklare. I Tuve har tillskottet av nya bostäder varit lågt under en längre tid.
– Det är precis det här som samhällsutveckling handlar om, säger Magnus Björkander. Att utveckla och komplettera en stadsdel. Kvarteret med både bostäder, förskola och service bidrar till en ännu mer levande stad. Det är viktigt att som utvecklare se till helheten och skapa goda miljöer.
Kvarteret är en del av BoStad 2021 som är ett samarbete för att bygga 7000 extra bostäder fram till Göteborgs 400-årsjubileum 2021. I Tuve utvecklas och byggs cirka 400 nya bostäder fördelat på Wästbygg och Bonava.
Bilden:
Magnus Björkander, vd Wästbygg projektutveckling, Kjell och Ann-Louise Eriksson som är bostadsköpare tog första spadtaget i Tuve.
Foto: Wästbygg Gruppen