Nyheter

Lidls butiksöppningsvåg rullar vidare

Lidl expanderar i hög takt med målet att ha 200 butiker år 2020. Samtidigt som Lidl söker fler lägen över hela landet, öppnar nya butiker på löpande band. I februari öppnade butiken i Caroli i Malmö, den 21 mars i Solna Centrum och den 28:e mars i Vårby och Strängnäs. Under våren öppnar även butiker i Helsingborg, Kungsbacka, Huskvarna och Kista.

Lidls tre nyöppningar på två veckor i Solna, Vårby och Strängnäs har varit efterlängtade på sina respektive orter och attraherade långa köer av förväntansfulla kunder. Nu har Lidl 183 butiker och är på god väg att nå målet 200 butiker år 2020.
– Det är en en fantastisk känsla att se våra butiksprojekt bli verklighet och särskilt när vi ser att butikerna är så efterlängtade av lokalbefolkningen, oavsett var i landet vi öppnar, säger Thomas Brattlöw, Fastighetsdirektör Lidl Sverige.
Under våren öppnar fler nya butiker i Helsingborg Råå, Kungsbacka, Huskvarna och Kista. Alla nya butiker byggs enligt konceptet med ljusa och luftiga lokaler med högsta möjliga hållbarhetsfokus. Kunderna möts av en stor bake-off med nygräddat bröd och ett fräscht frukt- och grönt-torg.
Lidls sortiment präglas av hållbarhet med en hög andel miljömärkta och etiskt märkta varor. Lidl är idag en av de aktörer vars försäljning av ekologiska produkter ökar mest och under 2018 växte även det ekologiska sortimentet med 75 procent. Under 2019 är Lidl först i Sverige med att ställa om till 100 procent Fairtrade-märkta bananer i samtliga butiker.
Bilden:
Premiären i Strängnäs Solberga 28 mars.
Foto: Lidl