Nyheter

De prisas för framgångsrik förändringsresa i ökat medarbetarengagemang

Engagerade medarbetare levererar 22 procent högre lönsamhet, det visar Brilliant Futures studier. Powered by People – Employee Experience Award är en exklusiv utmärkelse som baseras på data från företagens medarbetarundersökningar under det gångna året.
Utmärkelsen prisar de företag som skapat störst positiv förflyttning och de som svart på vitt är bäst på  medarbetarengagemang. Nu avslöjas årets vinnare i respektive kategori: Bonava, Academic Work och Consafe Logistics, samt företagen i topp.
Huvudpriset är störst förändringsresa, det företag som har lyckats skapa störst positiv förflyttning under det gångna året, där Consafe Logistics är årets vinnare, följt av LRF Konsult och Thomas Concrete Group.
Priset delas även ut i två andra kategorier, bästa resultat i medarbetarundersökningen i bygg- och tillverkningsbranschen och i service- och tjänstebranschen – där Bonava och Academic Work presterat
bäst enligt medarbetarna.
Allt fler företag förstår att människor är nyckeln till framgång och baserar verksamhetens utveckling på
insikter från medarbetarupplevelser.
– I våra studier ser vi gång på gång att företag med engagerade medarbetare har högre tillväxt eller är mer effektiva. Det är människorna i en organisation som gör verklig skillnad. Framgång genom människor får affären att blomstra. Vinnarna i årets upplaga av Employee Experience Award har förstått vikten av engagerade medarbetare, kämpat för sina medarbetarrelationer, utmanat sig själva och lyckats skapa ett framgångsrikt förändringsarbete i sin organisation, säger Sofie Johansson, chefsanalytiker på Brilliant.
Insamling av data för Employee Experience Award 2019 har skett under en period om 12 månader, januari-december 2018. 115 företag och organisationer över hela världen har varit med i urvalet och vinnarna är ett resultat av medarbetarnas verkliga uppfattningar. Kriterierna som ligger till grund för utmärkelsen är bäst resultat i fråga om ledarskapsindex (hur man uppfattar sin närmsta chef), andelen högt engagerade medarbetare och eNPS (hur attraktiv arbetsplatsen är att jobba på).
Vinnarna och företagen i topp i respektive kategori:
Störst förändringsresa
Tilldelas det företag som gjort den största positiva förflyttning i sin medarbetarundersökning.
1. Consafe Logistics
2. LRF Konsult
3. Thomas Concrete Group
Bästa bygg- och tillverkningsföretag:
Tilldelas de företag inom bygg- och tillverkningssektorn som har bäst resultat i sin medarbetarundersökning.
1. Bonava
2. Preem
3. Stora Enso
4. Munters
5. Husqvarna
6. JM
7. Holmen Paper
8. Einar Mattson
9. Billerudkorsnäs
10. WallVision
Bästa service- och tjänsteföretag:
Tilldelas de företag inom service- och tjänstesektorn som har bäst resultat i sin medarbetarundersökning.
1. Academic Work
2. Exsitec
3. Vasakronan
4. SkandiaFastigheter
5. GANT
6. Spotify
7. Bilia
8. Omegapoint
9. Post och Telestyrelsen
10. Esri