Nyheter

Succé för Kongahälla Center

Torsdagen den 28 mars invigdes Kongahälla Center i Kungälv och efter fyra intensiva invigningsdagar kan man konstatera att det blev en succé med ett stort antal besökare, bra försäljning och ett varmt mottagande för satsningen på restauranger och caféer.
Förväntningarna var höga inför invigningen både från besökare och hyresgäster. När bandet klipptes kl 17.00 ringlade köerna långa utanför entréerna. Efter 16 minuter fick dörrarna stängas då huset var fullt, cirka 7000 personer var då insläppta. Man fick därefter ha ett succesivt insläpp under resten av dagen. Totalt hade Kongahälla Center cirka 130000 besökare under invigningsdagarna.
Responsen från besökare på plats var väldigt positiv. I sociala medier har det varit många positiva omdömen och kommentarer som vittnar om en uppskattning av utbudet och våra mötesplatser. Många fina omdömen gavs också om arkitekturen, servicefunktioner och det bemannade servicecentret.
Flera av butikerna slog försäljningsrekord inom sin kedja och mottagandet av Food Hall var helt överväldigande. Man räknar med att över 15 000 gäster besökte centrets caféer och restauranger under invigningsdagarna.
– Vi hade höga förväntningar inför öppningen och vi var nyfikna på vad besökarna skulle tycka om Kongahälla Center. Vi kan så här dagarna efter konstatera att vi haft huset fullt hela helgen och fått massor av positiva kommentarer från besökare på plats och i sociala medier, säger Albert Aguilar, Centrumchef på Kongahälla Center.
Kongahälla Center, som ägs till lika delar av Adapta Fastigheter och Alecta, är ett tydligt exempel på en moderna handels och mötesplats väl anpassad efter sin marknad som med sin placering och sitt utbud blir den självklara mittpunkten för handel och möten i regionen. Det fick man ett kvitto på i helgen.
– Invigningen och efterföljande invigningsdagar gick precis så bra som vi hoppades. Våra noggranna förberedelser gjorde att vi klarade av att hantera den stora anstormningen av besökare och vi gläds åt alla positiva reaktioner och kommentarer, säger Erik Fischer, VD på Adapta Fastigheter.