Nyheter

Studentbostäder i Sverige förvärvar två fastigheter i centrala Karlstad för 115 MKR

Det rikstäckande studentbostadsbolaget Studentbostäder i Sverige (SBS) har förvärvat två studentfastigheter i Karlstad. Fastigheterna innefattar tillsammans 158 lägenheter och har en sammanlagd boarea om 3438 kvadratmeter. Efter förvärvet har SBS 300 studentlägenheter i Karlstad och totalt 1 600 studentlägenheter i landet.
Tillträdet till de förvärvade fastigheterna Freja 14 och Hästen 4 skedde den 28 februari respektive 2 april. Fastigheterna är belägna i attraktiva lägen – Freja 14 i Karlstads centrala stadsdel Tingvallastaden och Hästen 4 i Herrhagen som är ett av Karlstads mest populära bostadsområden.
Karlstad är en fantastisk stad med ett mycket bra universitet, vilket återspeglas i den stora bostadsbrist som finns för studenter. Det känns därför väldigt kul att vara med och utöka utbudet av studentbostäder just här, och dessutom i så pass fina områden. Vi kommer att fortsätta expandera genom förvärv och nybyggnation och bli Sveriges största studentbostadsbolag, säger Rebecka Eidenert, VD för Studentbostäder i Sverige.
Rådgivare till säljarna var Real Advice och köparens rådgivare var Colliers International samt Glimstedt.