Nyheter

Helsingborgshem säljer nyrenoverat som bostadsrätter

Helsingborgshem arbetar på många olika sätt för att öka attraktiviteten i Helsingborg. En blandning av boendeformer, olika stilar och utomhusmiljöer i staden ger förutsättningar för liv och rörelse och ökar trivseln. För att bidra till detta på Närlunda, säljer Helsingborgshem nu de nyrenoverade lägenheterna på Närlundavägen 10 som bostadsrätter.
Sedan en tid tillbaka renoverar Helsingborgshem lägenheterna på Närlundavägen 10 till nyskick. Renoveringen omfattar total 32 lägenheter fördelat på fyra ettor och resten treor.
– I samband med renoveringen såg vi en möjlighet att kunna erbjuda bostadsrätter på Närlunda och på så vis få en ökad variation på området. En blandning av boendeformer bidrar till förutsättningar för liv och rörelse och för ökad trivsel. Därför säljer vi nu lägenheterna på Närlundavägen 10, säger Lars Hansson, styrelseordförande på Helsingborgshem.
Lanseringen startar under våren och görs i samarbete med Länsförsäkringar Fastighetsförmedling. En första visning är planerad till den 5 maj. Lägenheterna är klara för inflyttning under första kvartalet år 2020.
– Närlunda är ett område med många fina kvalitéer. I dessa prisvärda lägenheter bor man nära naturen, bara några minuter från centrum med bra pendlingsmöjligheter, berättar Josefine Andersson, fastighetsmäklare på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.
Priserna är ännu så längre preliminära och varierar beroende på var i huset lägenheten ligger. 1 rum och kök ligger mellan 650 000 till 800 000 kronor och 3 rum och kök mellan 1 300 000 till 1 700 000 kronor. Månadsavgiften varierar från 2 500 till 5 500 kronor. Bostadsrättföreningen kommer att heta BRF Tegelbruket Närlunda. Kopplingen till Helsingborgstegel, som lägenheterna är byggda med är stark då leran till tegeltillverkningen bokstavligen hämtades ifrån granntomten.
På Närlunda finns också 27 radhus som Helsingborgshem successivt sålt när de blivit lediga. Idag är drygt hälften sålda. När man nu erbjuder bostadsrätter tas nästa steg för att öka variationen och attraktiviteten på Närlunda.
Foto: Helsingsborgshem