Nyheter

För första gången någonsin – nu säljs kloka lägenheter i Varberg

Tisdagen den 9 april startar försäljningen av de 36 BoKlok-lägenheter som ska byggas i Bläshammar i Varberg. Beräknad inflyttning i de nya lägenheterna är våren 2020.
I Bläshammar i Varberg ska BoKlok bygga 36 lägenheter. Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm, och får balkong eller altan med egen grästäppa i söderläge. Till varje lägenhet hör dessutom en parkeringsplats och ett förråd. Alla lägenheter byggs som bostadsrätter. Priserna startar på 1 395 000 och boendekostnad för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir ca 4500 kr per månad för en tvårumslägenhet.
– Varberg är en attraktiv stad där man bor vackert nära naturen och havet. Vi på BoKlok har inte byggt här tidigare så det känns verkligen kul att få ta hit vårt hållbara koncept och att erbjuda bra bostäder till ett bra pris, som vanliga människor har råd med, säger Magnus Hallonlöf, projektledare på BoKlok.
Likt alla bostäder från BoKlok fördelas lägenheterna genom en offentlig turordningsdragning. Det betyder att en turordningslista upprättas vid säljstarten och kunder får därefter välja den bostad som passar dem bäst utifrån det turordningsnummer de tilldelats. Genom detta tillvägagångssätt ges alla samma chans och budgivning utesluts.
– Våra kunder har ofta olika önskemål om sitt boende; vissa vill bo stort, andra vill bo mindre, vissa vill bo högre upp och andra i markplan. Genom vår turordningslista får kunderna möjlighet att välja en bostad som passar just dem, på ett rättvist sätt. Eftersom vi aldrig har någon budgivning behöver man heller inte armbåga sig fram, och slutpriset blir aldrig mer än vi säger att det blir, säger Magnus Hallonlöf.
Det nya kvarteret ska heta BoKlok Sierslunden och kommer att ligga i Bläshammar, med närhet till naturen och bara ett stenkast från Varbergs centrum. Helt i linje med BoKloks syn på hållbarhet kommer taken på de nya lägenhetshusen att utrustas med solceller som ger ett ordentligt energitillskott – tillräckligt för att driva husens ventilation, belysning och delar av den gemensamma uppvärmningen.
Bild: BoKlok