Nyheter

ELKO omorganiserar – Ny sverigechef och ny marknadschef

ELKO utser Peter Wotz till ny Sverigechef. Peter är idag KAM-ansvarig med en lång erfarenhet från såväl branschen som ELKO. Peter tillträder rollen som Sverigechef den 1 april. Samtidigt utses Alexander Svärd, tidigare produktchef, till marknadschef.
ELKO finns idag i Norge, Sverige och Finland. För att ytterligare stärka ELKO som varumärke inför framtiden genomför ELKO nu en större strategisk satsning, som även innefattar en konsolidering till en enda organisation, där samtliga länder konsolideras och leds av tidigare Sverigechefen Jakob Ros.
ELKO genomför en del förändringar av den svenska organisationen som ett led i denna satsning. Peter Wotz utses till ny Sverigechef och tar den 1 april över rollen som ansvarig för den svenska marknaden och lämnar därmed sin tidigare roll som KAM-säljare på ELKO.
– Det är en ära att få förtroendet och en väldigt rolig utmaning att få axla ansvaret som Sverigechef och därmed vara med och vidareutveckla ELKOs Nordiska varumärke på den svenska marknaden tillsammans med våra kunder och partners, säger Peter Wotz, nytillträdd Sverigechef på ELKO
Den nya organisationsstrukturen medförde att ELKO Sverige den 1 mars tillsatte Alexander Svärd till rollen som dedikerad marknadschef med ansvar för hela ELKOs produktportfölj, i den svenska organisationen. Rollen innebär därutöver ett nära samarbete med hela den nordiska organisationen när det gäller såväl produkt- som marknadsstrategier. Alexander kommer närmast från rollen som produktchef på ELKO.
– Vår nya organisation kommer innebära att vi på ett ännu mer fokuserat sätt kan stärka vår position på marknaden, säger Alexander Svärd, marknadschef på ELKO.