Nyheter

Stål & Hyrmaskiner och Dennis Maskinuthyrning byter varumärke till Renta

Stål & Hyrmaskiner (Göteborg & Halland) och Dennis Maskinuthyrning (Skåne), som är en del av den finska uthyrningskoncernen Renta Oy, byter varumärke till Renta. Bytet är ett naturligt steg för att ge kunderna en självklar bild av företagen samtidigt som Stål & Hyr/Dennis Maskinuthyrnings filosofi att depåernas lokala egenheter ska bevaras och implementeras i det nya varumärket.
Stål & Hyrmaskiner grundades 1979 i Varberg och Dennis Maskinuthyrning grundades 1992 som har sedan april 2018 varit en del av den finska uthyrningskoncernen Renta Oy. Sedan juli 2017 har företaget expanderat och gått från 4 till 29 depåer runt om i Sverige. Utöver Dennis Maskinuthyrning & Stål & -Hyrmaskiner så ingår flertalet varumärken i Renta; Aros Hyresmaskiner (Mälardalen), Hyrcenter (Närke), Hyrtjänst (-Falköping) och JRent (Jönköping) som idag verkar som sina egna verksamhetsenheter.
Den filosofi som råder inom bolagen där lokalkännedom och depåernas självständighet värdesätts högt, kommer inte förändras utan istället bevaras och implementeras som grundpelare i det nya varumärket där Rentas värderingar är Tillgänglighet, Service och Kvalitet.
Tillgänglighet: Mycket maskiner på hyllan, brett sortiment & geografiskt rätt placerade.
Service: Hög bemanning med rätt inställning och rätt utbildning.
Kvalitet: Kvalitetsval på maskiner med en hög reinvesteringstakt.
Samtliga värderingar är lokalt förankrade, vilket menas att besluten tas lokalt på depån, raka snabba besked och lösningar för kunderna.
– I samband med de sammanslagningar som bolagen genomgått de senaste åren känns varumärkes skiftet helt rätt. Tanken är inte att bli som alla andra, utan vi vill bevara depåernas självständighet och lokala egenhet som en konkurrenskraftig fördel, där våra lokala proffs kan bidra med rätt lösning för den enskilde kundens situation, säger Marcus Sölsnaes, Marknadsansvarig Renta.