Nyheter

Olav Thon gruppen köper Strömstad Köpcentrum med Orvelin Group

Det står nu klart att Olav Thon Gruppen köper Strömstad Köpcentrum tillsammans med Orvelin Group där ägarfördelningen är 55 respektive 45 procent.
Strömstad Köpcentrum är idag drygt 4 700m2 och hyresgästerna består av Systembolaget, Supergott, Sportshopen, Apoteket, Hälsokostbolaget, Asian Town och Skopiraten.
Den intilliggande tomten som inkluderas i affären har en byggrätt om 3000m2 som planeras att utnyttjas för att utveckla området. Sedan tidigare äger de nya ägarna av Strömstad Köpcentrum även fastigheten på andra sidan parkeringen med Eurocash som hyresgäst.
– Vi är jätteglada över förvärvet och är väldigt positiva till möjligheten att kunna vidareutveckla området som har en god potential att bli ännu bättre, säger Hallgeir Åndal, VD Thon Property.
Genom samma ägarförhållanden som detta förvärv så äger Olav Thon gruppen och Orvelin Group även Nordby Shoppingcenter och Tanum Shoppingcenter tillsammans.
– Det är jättekul att vi kan ingå i ytterligare partnerskap med Olav Thon Gruppen och vi ser de starka synergierna med bättre nyttjande av byggrätterna samt ev. utökad kapacitet för parkering, säger Ulf Palm, VD Orvelin Shopping Center.
Bild: stdkc.se