Nyheter

Efter branden – nu flyttar Bygma Umeå in i nya lokaler

När delar av Bygmas anläggning i Umeå brann i slutet av januari i år visade sig Umeå och Umeåborna från sin allra bästa sida: många kom till undsättning och genom samarbete, revanschlusta och ett sällan skådat jäklar anamma kunde verksamheten vara i full gång igen redan dagen efter, om än delvis i temporära lokaler. Idag flyttar man in till mer permanenta lokaler mitt emot de gamla.
En måndagsmorgon i slutet av januari utbröt plötsligt en brand i butiksdelen av Bygmas anläggning i Umeå. Ingen människa kom som tur var till skada och lagerdelen var intakt, men butiksdelen brann ned till grunden.
Bygma började redan samma morgon att intensivt arbeta med att hitta lösningar för att öppna verksamheten så snart det bara gick. Här gällde att snabbt se till att hålla kunderna så skadeslösa som möjligt och redan under måndagsmorgonen när det brann som mest, lyckades man ändå få ut veckans första leverans från lagret.
Ganska omgående hittade man en lösning på lokalfrågan: ett temporärt kontor inrättades i lokaler 150 meter längre ner på gatan och redan nästa dag kunde kunderna få den hjälp och service de behövde för att göra sina inköp som vanligt.
Nu flyttar Bygma till en mer permanent butiks- och kontorslokal tvärs över gatan från den gamla lokalen, på Lärlingsgatan 1. Lager och brädgård är kvar på Maskingatan 5. Den gamla butiks- och kontorslokalen är under återuppbyggnad och beräknas klar under 2020.
– Bygma vill i det här läget rikta ett varmt tack till alla som kom till undsättning i denna situation: grannen Contractor som erbjöd en temporär lokal, kunder och samarbetspartners som snabbt erbjöd sin hjälp, vanliga Umeåbor som erbjöd sig att hjälpa till, räddningstjänsten som gjorde en verkligt imponerande insats, kollegor på Bygmas anläggningar på närliggande orter och naturligtvis och inte minst vår egen personal som verkligen kavlade upp ärmarna i en besvärlig situation, kommenterar Carl Evedius, inköps- och marknadschef på Bygma.
Foto: EdelPhoto