Nyheter

Thomas Betong rekryterar från Skanska

Per Ekendahl tillträder den 29:e april rollen som ”Affärsområdeschef Prefab” för Thomas Betong och kommer att ingå i företagets ledningsgrupp.
Per Ekendahl kommer närmast från Skanska där han har jobbat 16 år i olika roller, bland annat med övergripande verksamhetsutveckling och inom den nordiska asfaltenheten. Han har under de senaste åren varit ansvarig för produktion av fabriksbetong.
Per tar över ansvaret för affärsområde Prefab efter Anders Elofsson som har varit del av Team Thomas sedan 23 år och har med framgång utvecklat både produktion och försäljning av betongelement.
– Pers erfarenhet, kompetens och personliga egenskaper passar utmärkt in i Team Thomas. Tillsammans med alla duktiga medarbetare inom AO Prefab kommer han att ta över efter Anders Elofsson och fortsätta den fina utvecklingen av affärsområde Prefab, säger Carina Edblad, VD Thomas Betong.
Thomas Betong startade sin Prefab verksamhet 1990. Idag producerar företaget plattbärlag, skalväggar och balkonger i sina tre fabriker; i Lane-ryr utanför Göteborg och två i Heby, norr om Stockholm. 2017 invigde Thomas Betong sin andra fabrik i Heby, som i tvåskift producerar prefabricerade skalväggar och plattbärlag i sådan volym att det motsvarar cirka 4 000 nyproducerade lägenheter per år.
Sedan 2016 erbjuder Thomas Betong sina kunder ett unikt system, Thomas Miljöstomme®, för stommar med 30 % lägre CO2-avtryck jämfört med konventionell betongstomme. Systemet baseras på prefabricerade betongelement i kombination med klimatanpassad fabriksbetong.
Bilden:
Per Ekendahl.