Nyheter

Arbetsförmedlingen stänger 132 av sina 242 kontor i landet

Arbetsförmedlingen kommer stänga ner 132 av sina 242 kontor runt om i landet under 2019 och 2020. Nu är listan över vilka kontor som föreslås läggas ner klar. Främst berörs mindre kontor i gles- och landsbygd i mellersta och södra Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande från myndigheten.
Att minska kontorsnätet är nödvändigt. Vi är mitt inne i en omställningsprocess med ett varsel på 4 500 anställda på grund av de budgetförutsättningar vi har för året, säger Mikael Sjöberg, Arbetsförmedlingens generaldirektör.
Enligt Sveriges Radio Ekot pågår fortfarande förhandlingar mellan parterna och det här kan ses som ett förslag från arbetsgivaren.
Några av de kontor som föreslås lägga ner ligger i Örebro, Härnösand, Sollefteå, Strängnäs och Åtvidaberg.