Nyheter

Ömangruppen installerar ventilation i nytt vårdcentrum

Denna veckan togs första spadtaget på Jönköpings läns nya vårdcentrum på Råslätt. Byggnaden ska innehålla vårdcentral, Folktandvården och familjecentral. Ömangruppen är ansvariga för installation av ventilation i projektet.
– I upphandlingen av ventilationssystem har beställaren tagit hänsyn till kostnader för både inköp av aggregat och livscykelkostnader för driften. Vi på Ömangruppen har alltid miljön i fokus och tycker det är väldigt positivt att Region Jönköpings län satsar på de mest energi- och kostnadseffektiva lösningarna, eftersom det långsiktigt minskar påverkan på miljön, säger Krister Gustavsson, projektchef på Ömangruppen Projekt AB.
I utformning och material blandas flera kulturer, och byggnaden beskrivs som ett nytt landmärke där Småland, Sverige och världen möts.
Byggnaden, som planeras stå färdig i slutet av år 2020, kommer att vara väl rustad för framtidens krav för både patienter och medarbetare. Utöver vårdcentral, tandvård och familjecentral kommer byggnaden att innehålla länets förstautbildningsmottagning, en mottagning driven av läkarstudenter och deras handledare.
Bilden:
Råslätt Vårdcentrum.
Foto: Region Jönköpings län