Nyheter

AF Gruppen förnyar Kolbotn skola och multihall

Kolbotn skola ska renoveras och få en multihall. Oppegårds kommun i Norge har valt AF Gruppen som totalentreprenör för projektet.
Kontraktet omfattar nybyggnation och renovering av skolan som är dimensionerad för 784 elever, 1–7 med fyra klasser i varje årskurs. Skolans bruttoarea är på ca 12 000 m2, varav 8 500 m2 är nybyggnation och 3 500 är totalrenovering av befintliga skolbyggnader. Utöver detta ska det även etableras nya utomhusområden.
Avtalet genomförs som ett totalentreprenadkontrakt. Avtalets värde är ca MNOK 283 exkl. moms.
Arbetena startar i juni 2019. Skolan kommer att stå klar före påsk 2021.
– AF Gruppen tackar för det förtroende som Oppegårds kommun visar oss genom att välja AF som entreprenör för Kolbotn skola och multihall. Vi har de senaste åren byggt en rad skolor i Follo och Østfold, och med dessa projekt har vi visat att vi är en konkurrenskraftig entreprenör som levererar kvalitet, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen.

Bild: AF Gruppen