Nyheter

Martin Jansson ny vd på Falu Rödfärg

Martin Jansson tillträder som ny vd för Falu Rödfärg den 25 mars. Martin ersätter Janne Waxin som haft rollen som tillförordnad vd sedan november förra året.
Martin Jansson kommer närmast från Dalarnas Science Park där han var ansvarig för innovation. Dessförinnan har han en lång karriär inom Stora Enso, tidigare med ansvar för produktion och utveckling på Kvarnsvedens bruk, och har under de senare åren arbetat med ledarskapsutveckling inom Stora Enso koncernen.
– Det är med stor entusiasm och ödmjukhet som jag tar mig an att leda ett företag med en så stark och unik historia. Jag har en stor respekt för den kunskap och erfarenhet som finns hos teamet på Falu Rödfärg och jag ser fram emot att förvalta det arbete som gjorts under de senaste åren och tillsammans fortsätta utveckla Falu Rödfärg för framtiden, säger Martin Jansson.
– Vi är väldigt glada att vi kunnat knyta Martin till oss. Han är en erfaren och entusiastisk ledare med bred kompetens som passar väldigt väl in i den verksamhet som bedrivs inom Falu Rödfärg, säger Johan Lindman styrelseordförande för Falu Rödfärg.