Nyheter

Ny hotelldirektör på Radisson Blu Metropol siktar högt

Ta en expansiv stad med fantastiskt läge. Lägg till ett hotell som ligger strategiskt rätt. Krydda med en innovativ hotelldirektör och en företagskultur som gör att medarbetarna glöder. Kan det bli annat än ett framgångsrecept?

När Michael Lundin nu kliver in som direktör på Radisson Blu Metropol i Helsingborg slår han fast:
– Vi satsar inte bara på att vara bäst i Helsingborg utan vi ska vara i toppskiktet i Sverige gällande gästnöjdhet.
Det tycker jag både hotellet och Helsingborg förtjänar. För att nå dit krävs erfarenhet och bra teamwork. Och är det något Michael Lundin har så är det just erfarenhet av att bygga framgångsrika team från flera av landets bästa hotell och restauranger. En snart 25-årig karriär startade när han av en slump en kväll hoppade in bakom en bardisk och som första beställning fick ”två mojitos”. Helt oerfaren löste han det genom att erbjuda stor stark eller rom & cola istället. Upplevelsen gjorde att han blev fast i serviceyrket.
På tal om innovativ…
Meritlistan har sedan den kvällen blivit lång. Den visar bland annat på arbete som hotelldirektör inom Nordic Choice, på Kosta Boda Art Hotel och de senaste åren som Operations Manager på Melanders Group och F12 gruppen i Stockholm.
Allt de åren lärt honom vill han nu plantera i Radisson Blu Metropol på Söder i Helsingborg.
När hotellet invigdes 2015 förväntades det bli en katalysator i området. Så blev det.
– Det ger oss mycket att bygga vidare på. Det är med stor glädje jag nu ser att satsningarna kring Radisson Blu, framförallt restaurangetableringar, exploderar. Flera av Sveriges mest innovativa restauranger finns här, säger Michael Lundin.
Han menar att det bidrar till att hela stadsdelen lyfts. På samma sätt som han ser andra hotell- och kongressetableringar i staden som en tillgång. I hans ögon gör det Helsingborg till mer av en destination under samtliga årstider, där Radisson Blu Metropol blir ett naturligt nav.
Helsingborg får större värden och det ger större anledningar att komma till oss och stanna längre, säger han.
Sam Holmberg, Chief Operating Officer för Winn Hotel Group som driver hotellet, ser ett starkt nyförvärv i Michael Lundin som för två år sedan valde Helsingborg som bas för sig och familjen.
Han har gång på gång visat vad han kan. När han nu bor i Helsingborg känns det både självklart och oerhört roligt att vi lyckats knyta honom till oss. Jag är övertygad om att Radisson Blu Metropol fortsätter sin positiva utveckling med Michaels erfarenhet, kunskaper och idéer, säger Sam Holmberg.