Nyheter

Ny idrottshall i Mantorp med Finja Prefabs betongstomme

På uppdrag av Mjölby kommun och tillsammans med Stångebro Bygg AB har Finja Prefab producerat och monterat betongstommen till den nya idrottshallen på Klämmestorps idrottsplats i Mantorp.
Hallen, där stommen och läktaren består av prefabricerade betongelement, blir cirka 2600 kvadratmeter och läktarna kommer rymma 600 personer. Hallen kommer utöver plan och läktare även inrymma kafeteria, omklädningsrum och konferensrum. De prefabricerade betongelementen har gjort att byggnaden kunnat uppföras på kort tid och vid årsskiftet var byggnaden tätslutande. Invigning planeras till slutet av sommaren 2019.
– Tillsammans med våra samarbetspartners skapar vi hållbara byggnader i ett tryggt, stabilt och brandsäkert material. Tack vare att våra prefabricerade betongstommar består av standardiserade komponenter kan vi korta ner och effektivisera byggtiden, vilket leder till en mer förmånlig totalekonomi för byggnaden, säger Kaj Grönvall, vd Finja Prefab.
Den nya hallen byggs bredvid den befintliga och kommer skapa bättre förutsättningar för de lokala föreningarna att få träningstider. Hallen kommer även användas till seriespel för innebandy och handboll.
Finja Prefab är en komplett stomentreprenör som bygger och utvecklar framtidens hållbara flerfamiljsbostäder, kontor, offentliga byggnader samt industri- och lantbruksbyggnader med våra stomkoncept. Vi är en rikstäckande aktör vilket innebär att all vår tillverkning är närproducerad då vi har produktionsanläggningar runt om i Sverige.
Foto: Finja