Nyheter

Fredrik Nilsson – ny försäljningschef hos Caparol färg

DAW Nordic anställer Fredrik Nilsson som ny försäljningschef för varumärket Caparol. Fredrik kommer senast från rollen som VD på Sandberg Wallpaper och dessförinnan från ledande befattningar hos tapettillverkaren WallVision. Han har genom flera år med ledande befattningar inom tapetindustrin skaffat sig en gedigen erfarenhet av strategisk försäljningsutveckling och av att utveckla starka varumärken på hårt konkurrensutsatta marknader.
Fredrik Nilsson ingår i DAW Nordics ledningsgrupp och kommer, jämte uppdraget att utveckla proffs- och konsumentförsäljningen, tillsammans med företagets ledningsgrupp vidareutveckla bolagets säljstrategier.
Bengt Jacobson, VD DAW Nordic:
– Jag är mycket nöjd och stolt över att vi har lyckats rekrytera en person med den starka profil som Fredrik Nilsson har. Caparol har en stark tillväxt på svensk färgmarknad och en fokuserad och erfaren organisation som drivs av stor energi. Fredrik kommer att passa mycket bra in i vårt säljteam. Med sin energi och ledaregenskaper kommer han att bidra till att vi fortsätter att stärka vår tillväxttakt. Vi ser färghandeln som vår viktigaste distributionspartner och är övertygade om att Fredriks erfarenheter från denna kommer att utveckla våra samarbeten ytterligare.
Fredrik Nilsson:
Det ska bli fantastiskt roligt och väldigt stimulerande att bli en del av DAW teamet med dess starka varumärken i en framgångsrik försäljningsorganisation. Jag ser fram emot att tillsammans med säljorganisation, ledning och övriga medarbetare få bidra och fortsätta utveckla bolagets affärer.
Den 1 april tillträder Fredrik Nilsson tjänsten som Försäljningschef.