Nyheter

Kebony fulländar en elegant takterrass på exklusiva Cannon Street i London

I hjärtat av centrala London har en nybyggd fastighet med 14 416 kvadratmeter förstklassig kontorsyta på en av huvudstadens mest eftersöka adresser fått en extra attraktion i form av en fint konstruerad takterrass. Man valde Kebony, ett vackert trä som rekommenderas av ledande arkitekter, till trallen på takterrassen som bjuder på fantastiska vyer över Londons ikoniska skyline.

Terrassen utnyttjar utrymmet på taket på bästa sätt och har formgivits av Tom Stuart-Smith som skapat en särpräglad men elegant utomhusyta. The Outdoor Deck Company anlitades för att leverera och installera det innovativa trallsystemet GRAD där Kebony-trallen blev monterad och utrustad med strategiskt placerat halkskydd för att förhindra skador. De innovativa arbetsmetoderna skapade ett elegant formspråk där alla fästen och beslag doldes, samtidigt som man bevarade träets stora styrka och hållbarhet.
Golvläggningen visade sig bli en ganska utmanande uppgift för The Outdoor Deck Company, inte minst eftersom trallen måste läggas kring de stora blomlådorna av stål som är inbyggda mitt på terrassen. Det krävdes stor precision, noggrann planering och användningen av material som både var starka och lätta att arbeta med på platser med ont om utrymme och med oregelbundna former. Landskapsarkitekten Tom Stuart-Smiths val av Kebony visade sig bli avgörande för arbetet med att omvandla det unikt formade takutrymmet till en toppmodern takterrass.
Kebony är utvecklat i Norge och företagets revolutionerande teknik består av en miljövänlig process som modifierar hållbart odlat barrträ genom att impregnera det med furfurylalkohol som är en biprodukt från jordbruket. Genom att polymerisera träets cellvägg får det permanent samma egenskaper som tropiska träslag: hög hållbarhet, hårdhet och dimensionsstabilitet. Kebony är oerhört motståndskraftigt mot slitage och nedbrytning, vilket gör det till det perfekta materialet att använda utomhus som i denna takterrass. Även om träet är ett naturmaterial kräver det inget ytterligare underhåll förutom normal rengöring och det tål tuffa förhållanden mycket bättre än obehandlade, mjuka träslag.
Mike Wilderink, vd för The Outdoor Deck Company säger:
– Vi är oerhört stolta över takterrassen på kontorshuset på Cannon Street. Användningen av innovativ teknik och innovativa material – som trallsystemet GRAD och träet från Kebony – var avgörande för att lyckas med den vackra terrassen. Vi har alltid gillat att arbeta med Kebony under tidigare projekt och ser verkligen fram emot att få använda oss av det snart igen.
Adrian Pye, internationell försäljningsdirektör vid Kebony säger:
– Takterrassen i centrala London kommer att vara perfekt för hyresgästerna att njuta av, både i jobbsammanhang och vid sociala sammankomster. Det är härligt att se Kebony användas till ett så elegant trallprojekt som användarna kommer att ha glädje av i många år framöver.
Foto: : ©Matej @pixelpanda