Nyheter

Wihlborgs hyr ut till Altran i Nyhamnen i Malmö

Wihlborgs har tecknat ett femårigt hyresavtal med teknikbolaget Altran för hela det gamla Tullhuset i Nyhamnen i Malmö.
Altran kommer att hyra hela det gamla Tullhuset intill Magasinet vid Jörgen Kocksgatan. Huset byggdes 1931 för Tullförvaltningens räkning och är en tidstypisk byggnad som tillhör Stockholmskajens äldsta bevarade bebyggelse. Förhyrningen omfattar 930 m².
– Vi är otroligt glada att få möjlighet att rusta upp detta fina gamla hus för en ny hyresgäst, på samma sätt som vi byggde om Magasinet för drygt fem år sedan, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs Fastigheter.
– Utvecklingsarbetet i Nyhamnen är precis i början och kommer att pågå under många år framöver. Här kommer ny bebyggelse att blandas med gammal och tillsammans med Magasinet blir Tullhuset en fin länk mellan historia och nutid. Tullhuset blir en riktig pärla i det centrala Nyhamnen och enligt planerna kommer huset omges med både park och ny bebyggelse. Att vara en del i den tidiga utvecklingen är vårt sätt att hjälpa till att sätta Nyhamnen på kartan och tillsammans med staden och andra aktörer bidra till att öka etableringstakten i området.
Ombyggnad av huset inleds inom kort och inflyttning planeras till 1 juni 2020.
Foto: Wihlborgs