Nyheter

Ny vd för Landskrona stadsutveckling AB

Landskrona stadsutveckling AB har utsett Lars Bengtsson till ny vd. Han kommer närmast från en tjänst som fastighetschef på Annehem Bygg och Projekt AB, och har tidigare bland annat suttit i Landskrona Citysamverkans styrelse. Lars Bengtsson efterträder Hampus Trellid som går vidare till nya uppdrag.
Lars Bengtsson har haft ett flertal ledande uppdrag inom fastighetsbranschen, exempelvis i bolag som Akelius, Drott och Castellum. Sedan 2006 har han arbetat som fastighetschef på bolaget Annehem och bland annat deltagit i utvecklingen av stadsdelen Hyllie i Malmö.
Mellan 2006 och 2009 arbetade Lars Bengtsson bland annat med utveckling av centrumfastigheter i Landskrona, och bidrog till ett flertal nyetableringar i stadskärnan, som exempelvis H&M och Gina Tricot. Han medverkade också i grundandet av Landskrona Citysamverkan och satt i organisationens styrelse.
– Vi är glada över att ha rekryterat Lars Bengtsson som ny vd för Landskrona stadsutveckling. Hans tidigare engagemang i Landskrona kombinerat med hans breda erfarenhet av fastighetsutveckling gör honom mycket lämpad för uppdraget, säger Kenneth Håkansson, styrelseordförande i Landskrona stadsutveckling AB.
– Landskrona stadsutveckling AB är en viktig aktör i arbetet med att skapa ett attraktivt Landskrona, och därigenom bidra till fler etableringar och högre inflyttning. Rekryteringen av Lars Bengtsson kommer att stärka bolaget ytterligare, säger Christian Alexandersson, stadsdirektör, Landskrona stad.
Lars Bengtsson ser fram emot att ta över vd-rollen för ett bolag som han följt på distans under en längre tid.
– Landskrona är en spännande stad med ett perfekt läge. Under de år som jag var aktiv här såg jag vilken betydelse fastighetsutveckling har för att stärka stadens attraktivitet och tillväxt. De frågorna ser jag fram emot att fortsätta arbeta med, säger Lars Bengtsson.
Lars Bengtsson efterträder Hampus Trellid som går vidare till rollen som koncernchef för Staffanstorps Centrum AB. Lars Bengtsson tillträder tjänsten som vd för Landskrona stadsutveckling AB senast den 1 juli 2019.