Nyheter

Brinova ger namn till den nya arenan i Karlskrona

Nu har den nya arenan fått ett namn. Arenan kommer att heta Brinova Arena Karlskrona. En ny arena för event och idrott med ett fantastiskt läge på Trossö. Arenan är en modern anläggning med stor flexibilitet för att kunna växla mellan olika parallella arrangemang och ligger i framkant avseende teknik och hållbarhet.
Projektet som pågått sedan 2016 är nu redo för invigning. En arena med en publikkapacitet om 2500 personer i huvudhallen och 600-700 åskådare i sidoarenan, och en area om 9 000 kvadratmeter där allt från konserter, handboll och skolidrott kommer att utövas. I arenan finns även en restaurang som även kommer att ge möjlighet för konferenser och mässarrangemang.
Arenan är belägen centralt på Trossö i Karlskrona och blir tillgänglig med allmänna kommunikationer och således inte bilberoende. Arenan är utrustad med Blekinges största takmonterade solcellsanläggning som kommer att försörja hela arenan med energi samt leverera överskottsenergi till det allmänna nätet.
Arenan är uthyrd till Karlskrona kommun på ett 25 årigt hyresavtal.
Invigningen sker den 1 juni då Sverige möter Slovakien i en VM-kvalmatch i handboll.
– Både vi och kommunen tyckte det var viktigt att få med Karlskrona i arenanamnet och redan från början har vi jobbat efter att även Brinova skulle vara med i namnet, säger Martin Wallin, enhetschef för Brinova i Karlskrona.
– Karlskronas nya eventarena är ett fantastiskt tillskott för att vår kommun ska fortsätta utvecklas som ett av Sveriges bästa besöksmål. Den ger oss stora möjligheter för inte bara idrott, events och konserter av högsta klass utan också för föreningsverksamhet och skolidrott, säger Sandra Bizzozero kommunstyrelsens ordförande i Karlskrona.
VD Per Johansson kommenterar:
– Vi är stolta att vi har fått möjligheten och förtroendet att få genomföra detta fantastiska projekt i samarbete med kommunen. Arenan passar väl in i vår strategi att vara en långsiktig ägare och förvaltare av samhällsfastigheter.
Bild: Brinova