Nyheter

LED-skärmar och uppkopplade duschar

Den 11 mars går ISH av stapeln, världens ledande mässa för vatten, värme, energi och luftkonditionering. På mässan presenterar GROHE sju smarta innovationer inom badrum. Bland annat den smarta blandaren GROHE PLUS och en uppkopplad handdusch i GROHE Rainshower-serien.
Det senaste året har GROHE arbetat strategiskt med att bli en del av den digitala transformationen inom sanitetsindustrin genom digitaliseringen av vatten. GROHE erbjuder idag flera uppkopplade och smarta produkter (IoT). Under den världsledande branschmässan ISH i Frankfurt, Tyskland, som pågår mellan den 11 och 15 mars presenteras flera innovativa nyheter. Med ett nytt monterkoncept och intelligenta lösningar planerar GROHE att i år höja standarden på mässan.
– Alla produkter, innovationer och aktiviteter från GROHE är baserade på vårt ställningstagande att vara aktivt involverade i hantering av vatten med inriktning på framtiden. Det handlar om att hitta svaren på de mest brådskande problemen i vår tid. Vid årets ISH kommer vårt stora fokus att ligga på vilka lösningar som GROHE kan bidra med på alla områden inom vattenförvaltning, säger Michael Rauterkus, vd på GROHE.
Kort om GROHEs nyheter som presenteras på ISH 2019:
GROHE PLUS: Digital precision möter design
Som en del av PLUS-kollektionen presenteras nu GROHE PLUS, den nya smarta kranen. Med en LED-display som indikerar exakt temperatur kan användaren anpassa vattentemperatur efter behov. Den intelligenta kranen kan även känna av hur ofta hett vatten används i onödan. Detta sparar både vatten och energi samt främjar en ansvarsfull resursanvändning av vatten.
GROHE Icon 3D: Skapa vattnets framtid med 3D-teknik
Från och med april 2019 kommer 3D-tekniken GROHE Icon 3D att vara tillgänglig på begäran för det exklusiva badrummet. Med avancerad 3D-teknik tar GROHE produktdesign och vattenglädje till en helt ny nivå. GROHE Atrio Icon 3D och GROHE Allure Brilliant Icon 3D är två kranar skapade med 3D-metalltryck. Varje produkt är unik och utgåvan av samlingen är begränsad till några stycken per år.
GROHE Colors Collection: Frihet och oändlig flexibilitet
I år presenterar GROHE en omfattande produktportfölj i tio olika färger för ett samordnat badrumskoncept utan gränser. Förutom klassisk Chrome presenteras nio andra färg- och finishalternativ i polerade eller borstade versioner. Tack vare dessa kommer arkitekter, designers och konsumenter att ha möjlighet att skräddarsy egna kranar och handtag. Handtagen kan också utrustas med olika inlägg som svartvit marmor eller svartvitt glas
GROHE Rainshower-serie: Smarta funktioner för den ultimata duschupplevelsen
Tack vare innovationerna GROHE Rainshower Smart Active Hand Shower, GROHE Rainshower 310 Mono och GROHE Rainshower 310 SmartConnect, går det nu att få en smartare duschupplevelse. Från september 2019 kan GROHE erbjuda allt från en kittlande sensation till ett mer intensivt mönster av vattenstrålar genom ett enkelt och intuitivt knapptryck på handduschen GROHE Rainshower Smart Active Hand Shower. GROHE Rainshower 310 Mono har uppgraderats med ett speciellt spraymönster, PureRain, som omfamnar kroppen med stora, mjuka droppar likt sommarregn. GROHE Rainshower 310 kommer även vara möjligt att utrusta med SmartConnect från september 2019, för en trådlös och Bluetooth-styrd duschupplevelse via en batteridriven fjärrkontroll.
GROHE Bau Cosmopolitan E: Hållbarhet via sensorteknik
Sensorstyrda kranar blir allt mer populära, inte bara i offentliga miljöer, men också i privata badrum. GROHE Bau Cosmopolitan E är kranen med sensorteknik som garanterar att vatten bara rinner när någon faktiskt håller händerna under vattenstrålen. Den infraröda lösningen är mycket attraktiv både utifrån ett besparings- och hållbarhetsperspektiv. Kranen förbrukar nämligen hela 50 procent mindre vatten än standardblandare.
GROHE Rapido SmartBox: En universell lösning för mer utrymme i duschen
Arkitekter och installatörer som vill nyttja ett begränsat utrymme kan nu förlita sig på GROHE Rapido SmartBox. Den inbyggda enheten kan användas universellt för alla GROHEs slutmonteringssatser. Produkten har tre utlopp för ett brett utbud av duschmöjligheter och en fulländad duschupplevelse. Installationen är enkel tack vare ingångar för varmt och kallt vatten som är anslutna nedifrån.
GROHE Euphoria SmartControl Shower System: Den rätta mixen för varje duschupplevelse
GROHE Euphoria Smart Control är ett smart duschsystem med kombinerad, frontmonterad tryck- och vridstyrenhet. Knapparna reglerar mängden vatten, från en mildare till en mer intensiv dusch. Efter avstängning av vattnet sparar systemet automatiskt den valda flödeshastigheten till nästa dusch.
GROHE duschtoaletter och GROHE Rapid SLX
GROHE lanserar ett nytt manuellt bidésäte för toalettporslin som alternativ till den fullt integrerade duschtoaletten GROHE Sensia Arena. Den slitstarka toalettstolen i duroplast är särskilt lätt att rengöra och kan användas för en snabb och enkel uppgradering av vanliga toaletter utan att byta ut den aktuella keramiken eller ansluta den till en strömkälla. Allt som behövs är att montera den nya toalettsitsen. GROHE kombinerar modern design med funktionalitet och lämnar användaren med en fräsch känsla tack vare spolning av vatten som rengöring. Den nya toalettsitsen lanseras under andra halvan av 2019. En uppgraderad version av fjärrkontrollen till GROHE Sensia Arena kommer att lanseras i en slankare och mer modern design, under samma period. GROHE kommer även presentera installationssystem Rapid SLX. Förutom flödeshantering har det nya systemet också ett integrerat energihanteringssystem och en extra vattenväg. Den universella vattenanslutningen och det redan integrerade uttaget kan nås via en öppning bakom keramiken. Vilket gör stora strukturella ingrepp onödiga.
GROHE Essence: GROHE introducerar sin fjärde keramiklinje
GROHE kompletterar nu sina befintliga keramikserier Cube, Euro och Bau med den nya designserien Essence. De fyra produktserierna möter allas smak: Essens naturliga elegans, Cubes geometriska minimalism, Euros strömlinjeformade utseende och Baus universella känsla. Badkarsmodellerna är gjorda av högkvalitativt titanstål, som lagrar värme under en längre tid, vilket förlänger badupplevelsen.
Bilden:
Den smarta blandaren GROHE PLUS.
Foto: GROHE