Nyheter

Purus visar elegant avrinning på sin största exportmarknad

Att efter morgonduschen ta hand om förbrukat vatten med eleganta linjära ”osynliga” golvbrunnar i stenlagda duschrum. Det är svenska Purus utställningsprofil på pågående ISH Frankfurt 2019.
– Vi jobbar med samma produktsortiment som i Sverige. Att hantera vatten inomhus, säger John Lidén, försäljningschef på exportmarknaden, när Stordåhd Kommunikation på Frankfurtmässans andra dag tisdag hälsar på i företagets monter B47 i Hall 4.
Golvbrunnar, inomhusavlopp, rostfri inredning och sanitet. På mässan i Frankfurt exponerar Purus, med huvudkontor i Ystad, sitt produktsortiment på platsen för sin allra viktigaste exportmarknad; den tyska.
– Det stora är golvbrunnar. Vi har en produktlinje som heter Purusline, du kan säga linjära duschkanaler.
Purus exportförsäljningschef John Lidén visar genom att peka på en flera meter hög bildillustration av ett flott stenlagt duschrum – utan synliga traditionella golvbrunnar – i företagets monter på mässan.
Purus är på ISH Frankfurt 2019 för att ”utvidga sina internationella affärer” och presentera nya produkter.
– Diskbänkarna är en ny produkt som vi nu går ut med. Vi lanserar också lite nya produkter när det gäller att koppla ihop rör.
Andra Purusnyheter på Frankfurtmässan handlar om så kallade ”vinylapplikationer”. Det vill säga golvbrunnar anpassade för plastgolv. Något som visas på en annan stor illustration i Purus mässmonter.
Vinylapplikationer är en för Purus stor internationell exportmarknad. Golvbrunnar i kombination med plastgolv från stora tillverkare som Tarkett, Altro och Forbo.
– Mestadels inom vårdsektorn, äldreboenden och den typen av kunder. Det är en nisch där vi är mycket starka!
Hur har mässan varit så här långt?
– Första dagen var ganska lugn…men nu är det mycket. Det ser du!
Purus exportförsäljningschef John Lidèn vänder den andra mässdagen blicken mot myllret av mässbesökare runt företagets monter i Hall 4 på ISH Frankfurt 2019.