Nyheter

Nu blir Kvarnsveden, Borlänge 38 lägenheter klokare

I Kvarnsveden i Borlänge ska BoKlok bygga 38 lägenheter. Det blir tvåor, treor och fyror – alla med egen balkong eller altan. Försäljningen kommer att starta i maj 2019 med planerad inflyttning under hösten 2020.
– Det var längesedan det byggdes bostadsrätter i Kvarnsveden, så vi är väldigt glada att nu få utveckla ett redan befintligt bostadsområde med bostäder som vanliga människor har råd med, säger Erkki Eilola, projektledare på BoKlok.
Lägenheterna kommer att ha två, tre eller fyra rum med en yta på 55, 72 respektive 85 kvm. Lägenhetshusen byggs i två våningar och alla lägenheter i bottenplan får egen altan och på andra våningen ingår balkong till alla bostäder. De byggs som bostadsrätter och boendekostnaden för avgift till bostadsrättsföreningen och beräknad ränta blir cirka 4100 kronor per månad för en tvårumslägenhet.
– Genom att bygga i trä, hålla nere tillverkningskostnaderna utan att tumma på kvaliteten, och att alltid tänka i volymer kan vi erbjuda ett nybyggt hem till en lägre kostnad, säger Erkki Eilola.
Det nya kvarteret i Kvarnsveden kommer att kallas BoKlok Mellstagården och ligger cirka fem kilometer från Borlänge centrum. Parkeringar kommer att finnas att hyra för de boende och kollektivtrafiken är nära. I närområdet finns förskola, skola, mataffär och friluftsområde.
Bilden:
Illustration av interiör i arbetsrum, BoKlok.
Bild: BoKlok