Nyheter

Badrum som tillflyktsort på Frankfurtmässans första dag

Världsledande ISH Frankfurt 2019 sparkade på måndagen igång med drygt 2500 utställare från 57 länder. Med brett upplagda teman som uppvärmning, ventilation och inte minst vatten.
– Badrummet är inte längre något skräprum utan en mycket viktig del i vårt boende, förklarade arkitekt Peter Ippolito på Frankfurtmässans första dag.
Arkitekten Peter Ippolito talade på Frankfurtmässans första dag på temat vatten under rubriken ”Body & Soul” om badrumsdesign.
– Det första jag gjorde när jag flyttade till min första bostad var att jag gjorde om badrummet, fast det bara var en hyreslägenhet. Jag stod inte ut med att börja dagen i ett vanligt fult, vitt badrum!
Det förklarade inledningsvis stjärnarkitekten Peter Ippolito för Stordåhd Kommunikations utsände och övriga åhörare i Europarummet Hall 4 på mässan i Frankfurt.
Därefter visade han en rad exempel på av hans egna arkitekstudio elegant utformade badrum.
Många gånger i grå nyanser, ofta inglasade och inte sällan med utsikt över rogivande naturmotiv eller megastäder som exempelvis Shanghai.
För arkitekten Peter Ippolito är badrummet den perfekta platsen för harmoni mellan kropp och själ”.
En plats för egen upplevelse som motvikt och tillflykt från konsumtion, social medier och ständig uppkoppling.
– Ju mer historier vi konsumerar om annat och andra, desto mer förlorar vi i egna upplevelser, deklarerade Peter Ippolito i sin badrumsfilosofiska utläggning på Frankfurtmässans första dag.
ISH Frankfurt 2019 pågår i fem dagar och avslutas på fredag den 15 mars.
Bilden:
En spännande första dag i # ISH19 är redan över. Nu ser vi fram emot fyra mer händelserika mässa dagar.
Bild: Messe Frankfurt Exhibition GmbH/Pietro Sutera