Nyheter

Areco expanderar med ny fabrik i Malmö

Areco fortsätter att växa. Efter ett fastighetsförvärv i Malmö kan det expansiva företaget öppna sin fjärde fabrik på kort tid och utöka sin tillverkning av produkter för vattenavrinning.
Plåtkoncernen Areco, med huvudsäte i Malmö, öppnar inom kort sin fjärde fabrik efter att nyligen förvärvat fastigheten Haken 3 i Malmö. Den nya anläggningen kommer att ge utökad yta åt Areco:s tillverkning av produkter för vattenavrinning, så som takrännor och stuprör. Fastigheten är på 3400 kvadratmeter, varav 400 kvadratmeter är kontorslokaler. Produktionen i den nya fabriken väntas starta under 2020.
– Vi är inne i en extremt expansiv fas just nu. Med den nya anläggningen i Malmö kommer vi att kunna hantera sammanlagt 100 000 ton stål per år och därmed tillgodose en ökad efterfrågan hos byggvaruhusen och plåtslagarmarknaden, säger Areco:s koncernchef, Peter Areskog.
Fortsätter växa på stark marknad
Areco har haft en kraftig tillväxt och dubblat sin omsättning på tre år, från 1 miljard till 2 miljarder kronor. Enligt företagets prognoser ska omsättningen öka med ytterligare 2 miljarder under de kommande fyra åren.
– Marknaden är väldigt stark inom vårt segment. Det beror dels på ökningen av hallbyggnationer till följd av bland annat växande e-handel framför allt inom bygghandeln. Där är Areco en stor leverantör av bland annat tak- och fasadplåt. Vi har också sett en lång och god byggkonjunktur över flera år. Genom fortsatta förvärv och investeringar i nya fabriker kommer vi att säkra målet med att dubbla omsättningen till 2023, säger Peter Areskog.
Foto: Emil Malmborg