Nyheter

Neptun kammade hem segern för priset Framtidens Fastighet

”Nytänkande teknik som skapar en användarvänlighet för människor som vistas i fastigheten”, så löd juryns motivering när priset för ”Framtidens Fastighet” delades ut på Fastighetsmässan i Stockholm den 7 mars. Mottagare av priset, som delades ut för tredje gången, var Sveafastigheter Bostad som belönades för bostadsprojektet Neptun i Västerås.
Juryn ansåg att Neptun är byggd för ”att möta framtidens utmaningar”. Vidare ansåg juryn att projektet bidragit till ytterligare ny teknik som skapar energieffektiva byggnader, något som också gynnar de boende.
På plats på mässan för att ta emot priset som delades ut av tidigare partiledaren Anna Kinberg Batra fanns vd Svante Järnberg samt vice vd Lars Gärde.
Det var två glada och märkbart rörda vinnare som mottog utmärkelsen.
– Det känns toppen eller hur Lasse, kommenterade Svante Jernberg.
– Det brukar handla om att göra ett stort avtryck men vi har jobbat med att göra ett så litet avtryck som möjligt, konstaterade Lars Gärde.
Neptun innehåller 121 lägenheter och är ett plusenergihus som ger mer energi sett över året än det förbrukar.
– Det har vi lyckats kombinera med att det är väldigt vackra byggnader. Vi gör det också till en totalkostnad som är marginellt hög så vi vill gärna uppmuntra och säga till många andra att det här behöver man inte vara rädd för när det gäller kostnader utan det är bara att bygga på, fortsätter Lars Gärde.
Han passade på att uppmuntra andra att höra av sig och utbyta erfarenheter med Sveafastighet Bostad samt att besöka projektet.
– Det gäller att ta sig an stora och svåra utmaningar, sedan får man lösa det man har lovat. Det är det viktiga och det har vi gjort, tillägger Svante Jernberg.
Avslutningsvis tackar de sina skickliga medarbetare och samarbetspartners och entreprenörer för ett ”grymt jobb” samt Ripellino Arkitekter för gestaltning av byggnaderna.