Nyheter

Cembrit Patina Rough – fasadskiva med rå yta och naturligt levande uttryck

Nu lanseras Cembrit Patina Rough – en ny fasadskiva i den populära Patina-serien där den naturliga materialkvaliteten tagits till en ny nivå. Cembrit Patina Rough har en sandblästrad yta i fibercement, vilket ger struktur och ett levande naturligt uttryck. I takt med att ljuset förändras under dagens lopp skapas vackra skiftningar, skuggspel och reflektioner i fasaden.
– Cembrit Patina Rough öppnar upp nya designmöjligheter. Den råa ytan och det ärliga, homogena materialet i skivan påminner om natursten och passar bra ihop med exempelvis Cembrits lackerade fasadskivor eller den mjukare, slipade Cembrit Patina. Det kan bli väldigt spännande möten mellan olika glanstal och strukturer, säger Anna Ranow, marknadschef på Cembrit Sverige.
Cembrit Patina Rough är skyddad med en speciellt anpassad effektiv och osynlig ytbehandling, en så kallad hydrofob beläggning, vilket ger stor motståndskraft mot slitage, fukt och smuts. Repor eller märken syns knappt på den skrovliga ytan, utan upplevs som en del av ett naturligt åldrande.
– Skivan är mycket robust och kännetecknas av hög hållbarhet. Dessutom är den i stort sett underhållsfri, vilket gör detta till ett materialval i tiden, säger Anna Ranow.
Cembrit Patina Rough är precis som Cembrit Patina en genomfärgad olackerad fibercementskiva med stenkaraktär, samtidigt som den är fördelaktigt tunn och har en låg vikt per kvadratmeter.
Cembrit Patina Rough kommer i en grå (P 070r) och en beige (P 545r) nyans. Skivorna beställs skräddarsydda och formatkapade till projekt med eller utan förborrning på samma sätt som Cembrits övriga fasadskivor.
Fasadskivor i fibercement är gjorda av naturmaterial som cement, sand, vatten och fibrer och kan användas i svanenmärkta byggnader.
Bilden:
Den nya fasadskivan Cembrit Patina Rough har en sandblästrad yta med ett naturligt uttryck.
Foto: Cembrit