Nyheter

Nytt spackel uppfyller modetrenden

Ett nytt, färgat spackel ger hantverkare möjligheten att möta efterfrågan på trender i hemmet. Att få in en rå och rustik känsla i hemmet är en av de stora trenderna som har vuxit fram de senaste åren – och enligt livsstilsexperterna är den här för att stanna.
2018 är året då vi lämnar den kalla skandinaviska looken och minimalistiska former bakom oss och välkomnar in färger i våra hem. Så säger i alla fall bostadsutvecklaren Bonava, som berättar att de vita väggarna nu lämnar plats för inredning och kulörer som inbjuder till avkoppling.
Ett nytt spackel från Dana Lim ger nu hantverkare möjligheten att möta bostadsägares efterfrågan på den mer oslipade och råa känslan i hemmet, och genom sina moderiktiga färger kan Rustik 636 skapa en inbjudande atmosfär i vilket rum som helst.
Rustik struktur på väggen
Med Rustik 636, det nya färgade spacklet, får väggarna en rustik struktur där man, beroende på hur produkten appliceras, enkelt kan skapa såväl finare som grövre mönster – samtidigt som det tillför lite färg i hemmet. Det säger Torsten Hjelm, Country Manager Sverige hos Dana Lim och fortsätter:
– Rustik 636 är en helt ny produkttyp på den svenska marknaden. De sex vackra färgerna matchar den nordiska inredningsstilen och målaren kan snabbt omvandla en tråkig vägg till ett konstverk, som i sin tur ger rummet nytt liv.
Goda arbetsegenskaper
Rustik 636 är en färdigblandad spackelmassa med tillsatt färg som kan användas inomhus som dekorativ väggbehandling. Den speciella sammansättningen i massan bidrar till ett extra färgspel i det färdiga resultatet, då färgerna varierar och skiftar beroende på belysning och applikationsmetod. På så sätt blir det enkelt för målaren att skapa helt unika uttryck på väggarna, utan ansträngning. Torsten Hjelm förklarar:
– Hos Dana Lim har vi tagit utgångspunkt i våra andra produkter på marknaden, och därför erbjuder även Rustik 636 hög kvalitet. Under bearbetningen slipper man det motstånd man får med ett traditionellt spackel, något som gör att det passar såväl professionella användare som hemmafixare. Rustik 636 är enkel att arbeta med och släta ut så att det blir rätt struktur, men produkten ska ses som ett komplement till traditionell målning.
Den nya spackelmassan kommer att lanseras i utvalda byggvarubutiker på den svenska marknaden under våren, där den kan hittas bredvid Dana Lims andra produkter för hemmet.
Rustik 636 kan hittas i sex moderiktiga färger.