Nyheter

Kallfors Bostad och Månsbro Fastigheter i nytt bostadsprojekt

Nu har fastighetsentreprenörerna familjen Månsson och familjen Flyning startat ett nytt spännande samarbete genom sina bolag Månsbro Fastigheter AB och Rudsjön entreprenad AB.
De skall nu tillsammans driva det nya bostadsprojektet Kallfors Höjder som ligger inne på Kallfors golfbana. Familjen Månsson har lång erfarenhet inom fastighetsbranschen och familjen Flyning har ägnat sig åt byggnationer av tomter och bostadsrätter till privatpersoner under de senaste 30 åren, vilket gör att de två aktörerna kompletterar varandra på ett utmärkt sätt.
– Vi är väldigt glada att en så stark aktör som Månsbro Fastigheter vill bli delägare i vårt bostadsprojekt Kallfors Höjder. Det ger projektet ytterligare en trygghet och det säkerhetsställer också att vi kan fortsätta hålla en hög byggtakt, säger Anna Öqvist från Kallfors Bostad.
– Behovet av nya bostäder i Södertälje kommun är stort och kommunens målsättning är att det skall byggas 20 000 nya bostäder på 20 år. Det är roligt att vi kan vara delaktiga i den processen, säger Lars- Åke Månsson från Månsbro Fastigheter.
Om projektet Kallfors Höjder:
Kallfors Höjder är ett nytt bostadsområde med 158 bostadsrätter i vacker naturmiljö i direkt anslutning till Kallfors golfbana i Järna. De 11 000 kvm som skall byggas är fördelade på 11 hus som vardera är 4 våningar höga. Området har en egen karaktär uppe på en vacker höjd som ska tillföra hög standard av trivsel och harmoni med en ljuvlig utsikt ut över golfbanan.
Bostäderna är ljusa, luftiga och har en öppen planlösning. Lägenheterna har 1-5 rum och är mellan 34 och 116 km. Alla lägenheter har även en stor terrass eller en stor balkong, allt för att skapa en naturnära upplevelse.
Till varje lägenhet tillkommer en carport med eget kallförråd. Centralt i området planeras en gemensam samlingslokal med bastu och övernattningslägenhet och intill den finns lekplats och i närheten också ett utegym.
Etapp 1 (av 4) är nu under byggnation och omfattar 29 bostadsrätter. Planerad inflyttning är i slutet av 2019. Svensk Fastighetsförmedling i Södertälje förmedlar lägenheterna.
Om Månsbro Fastigheter AB:
Södertäljebaserade Månsbro Fastigheter grundades 1997. Månsbro Fastigheter förvärvar, förvaltar, förädlar samt bygger egna fastigheter. Månsbro Fastigheter ägs av bröderna Per- Axel och Lars-Åke Månsson. Beståndet består främst av lager-, logistik-, industri- samt bostadsfastigheter i Södertälje och Stockholm.
Om Rudsjön entreprenad AB:
Rudsjön entreprenad är bolaget bakom Kallfors Bostad, som driver bostadsutvecklingen på Kallfors gård i Järna. Rudsjön entreprenad AB ägs och drivs av familjen Flyning. Kallfors gård har sedan ca 30 år tillbaka byggt fram cirka 500 bostäder i de olika områdena runt Kallfors. Bolaget har även varit med och byggt bostadsområdet Sundsvik strand i Nykvarns kommun. Hösten 2018 påbörjades byggandet av området Kallfors Höjder med ca 160 bostäder inne på Kallfors golfbana.