Nyheter

AF Gruppen och OBOS köper attraktiv tomt i Lørenskog

AF Gruppen och OBOS har undertecknat avtal om köp av 100 % av aktierna i bolaget Skårersletta 50 Holding AS. AF Gruppen och OBOS äger bolaget med lika andelar.
Företaget äger Skårersletta 50 som är på dryga tolv mål och ligger längs den nya ”paradgatan” i Lørenskog, Norge, som om bara några år kommer att utgöra centrum i kommun. Tomten har ett soligt läge och ligger en kort promenad från Metrocenter, Triaden Storsenter, som har föreslagits bli en framtida T-banestation, och gröna rekreationsområden. På fastigheten finns det i dag stora lager- och kontorsbyggnader och det finns en godkänd detaljplan.
Övertagandet av fastigheten kommer att ske före utgången av första kvartalet 2019.
– Vi är glada att kunna fortsätta vår närvaro som bostadsutvecklare på Lørenskog efter flera lyckade projekt i närområdet. Vi ser fram emot att kunna bidra till att skapa bra bostäder i Lørenskog tillsammans med OBOS, säger Morten Grongstad, koncernchef för AF Gruppen.
Bilden:
AF egendom och OBOS Nye Hjem köper tomt och ska utveckla 250 lägenheter längs Skårersletta i Lørenskog.
Foto: Øystein Søbye