Nyheter

NCC hyr ut närmare 16 000 kvadratmeter till statlig myndighet i Oslo

Norska myndigheten UDI har tecknat ett 10-årigt hyresavtal om cirka 16 000 kvadratmeter i NCC:s kontorsprojekt Valle View på Helsfyr i Oslo-området.
Utlendingsdirektoratet (UDI) är en norsk statlig myndighet som genomför regeringens invandrings- och flyktingpolitik och behandlar bland annat uppehållstillstånd för utländska medborgare och erbjuder boende för asylsökande.
– Vi valde Valle View eftersom det är en byggnad som ger oss nödvändig flexibilitet och goda kontorslösningar för våra anställda. God tillgång till kollektivtrafik var också viktigt när vi skulle lämna centrum, säger Frode Forfang, generaldirektör UDI.
Valle View är ett projekt om totalt cirka 22 000 kvadratmeter. Projektet är designat av Lund & Slaatto Architects och blir ett nytt attraktivt landmärke i Helsfyr. Totalt kan NCC utveckla cirka 60 000 kvadratmeter kontor i området som haft en expansiv utveckling de senaste åren. Området utvecklas successivt till en attraktiv stadsdel med arbetsplatser, ett starkt serviceerbjudande och nya bostäder.
– Med en hyresgäst som UDI i Valle View etableras Valle allt mer som ett starkt kontorsområde. Vi upplever en ökad efterfrågan från hyresgäster och ser fram emot att bidra till den fortsätta utvecklingen av området, säger Thomas Dahle, chef för NCC Property Development Norge.
NCC: s utvecklingsprojekt i Valle består av fyra planerade kontorsbyggnader, varav det första projektet, Valle Wood färdigställs våren 2019.
Projektet Valle View genomförs i affärsområde NCC Property Development. Byggstart beräknas ske under första kvartalet 2019. Entreprenaden utförs av NCC Building Nordics och orderregistreras i första kvartalet 2019. Projektet väntas färdigt i slutet av fjärde kvartalet 2020.
Valle View miljöcertifieras enligt det internationella systemet BREEAM, nivå Excellent. NCC har som mål att minimera miljöpåverkan och bidra med värde för både kunder och samhället med miljöcertifierade byggnader, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer.
Illustration: Lund & Slaatto/NCC