Nyheter

MKB Fastighets AB erbjuder rökfritt boende

MKB vill kunna erbjuda sina kunder en rökfri boendemiljö. Den nybyggda fastigheten Sjöporten i Västra hamnen i Malmö, som omfattar 55 lägenheter, blir bolagets första rökfria boende. Om konceptet tas emot väl kan MKB tänka sig att införa fler rökfria boenden bland annat i nyproduktion i Hyllie och på Limhamns läge.
– Vi vill erbjuda våra kunder ett hälsosamt boende och en rökfri boendemiljö. Vi ser det som ett koncept med dubbel nytta – bättre hälsa och miljö för våra kunder samt längre hållbarhet i fastigheterna för oss som hyresvärd, säger Susanne Forsberg, uthyrningschef på MKB Fastighets AB.
Ett rökfritt hus innebär att alla utrymmen är rökfria – lägenheter, trapphus, balkonger, uteplatser och alla övriga gemensamma utrymmen. Det gäller både för dem som bor i huset och för besökare. Kunderna tecknar avtal med MKB om att vara rökfria i och kring sitt hem.
Rökfria boenden finns på flera platser runtom i Sverige. Det är mycket populärt och uppskattat av de boende.
Bilden:
Sjöporten i Västra hamnen blir MKB Fastighets ABs första rökfria boende.
Illustration: Sjögrens Arkitekter AB