Nyheter

Peab bygger bostadshus i Helsingfors

Peab har fått uppdraget att bygga ett hyresbostadshus i sex våningar och totalt 82 lägenheter på Bahamagatan i Helsingfors i Finland. Beställare är Lumo Kodit Oy och kontraktssumman uppgår till 11 miljone Euro.
Ett bostadshus med tre trappuppgångar ska byggas nära havet i Jätkäsaari distrikt i Helsingfors.
– Den här entreprenaden är en fortsättning på ett nära samarbete mellan Peab och Kojamo, som började med förvärv av tomten. Vi har byggt flera lokaler under de senaste åren och ser fram emot att vårt utmärkta samarbete fortsätter också i detta projekt. Kundnöjdhet är ett av de strategiska målen, och vi kommer att nå målet också den här gången, säger regionchef Marko Rinkinen från Peab.
Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i februari 2019 och inflyttning är beräknad till oktober 2020.
Projektet orderanmäls i första kvartalet 2019.
Illustration: Arkitektbyrån Konkret Oy, Jaakob Solla