Nyheter

Panasonic och Systemair ingår unikt partnerskap

Panasonic och svenska Systemair ingår samarbete i teknikens framkant för att tillsammans utveckla integrerade och hållbara lösningar för den kommersiella sektorn och privatmarknaden inom HVAC&R- lösningar och ventilation.
Panasonic och Systemair tillkännagav ett samarbete på mässan Climatización Refrigeración i Madrid den 26 februari i år. Grundtanken är att på ett effektivt och innovativt sätt utnyttja de båda företagens spetskompetens och expertis för att sätta nya trender inom HVACR&R på den Europeiska marknaden. Med hållbarhet som ledord finns en strävan att producera än mer energieffektiva produkter inom sektorn. Målet är att tillhandahålla de bästa lösningarna och produkterna för att uppnå bästa möjliga luftkvalitet med så lite miljöpåverkan som möjligt.
– Ett samhälle utan koldioxid är målsättningen och för det behövs konstruktiva strategier för att minska utsläpp och förbrukning, förklarar Laurent Abadie, chairman and CEO på Panasonic inledningsvis på Panasonics presskonferens under mässan Climatización Refrigeración.
Det handlar om att minimera miljöpåverkan i en tid då behovet av energi ökar samtidigt som miljön inte kan utsättas för större påfrestningar. Genom att tillhandahålla ett brett utbud av produkter och lösningar som lever upp till och överträffar kundernas behov och förväntningar menar man på Panasonic att man som världsledande företag kan styra utvecklingen i rätt riktning. Tillsammans med Systemair som är global specialist inom ventilation och luftkonditionering är det möjligt att erbjuda nya och integrerade lösningar som också når nya marknader. De nya lösningarna är dessutom fullt anpassningsbara och kan specialbeställas för att smidigt kunna skräddarsy lösningar för specifika kunder och projekt.
– Vi utgår från två företag med var sin bra portfolio där vi tillsammans satsar på ett långsiktigt samarbete där den gemensamma kunskapen om ventilation och luftkonditionering kommer att leda till nya hållbara innovationer, förklarar Enrique Vilamitjana, Managing Director på Panasonic Appliances Air Conditioning Europe.
Panasonic och Systemair har utvecklat ett nära samarbete och har redan dragit nytta av varandras olika kompetenser.
– Vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Vi har påbörjat en resa tillsammans och det finns mycket att upptäcka på vägen, menar Enrique Vilamitjana vidare.
Innovationen låter inte vänta på sig, aktiva arbetsgrupper från de båda företagen arbetar redan kontinuerligt tillsammans.
– Genom att kombinera ventilation med värmepumpar kan vi erbjuda fler produkter. Det är också ett sätt att öka vår produktion i fabrik, konstaterar Gerald Engström, styrelseordförande i Systemair.
– Vi behöver nya lösningar på Panasonic och Europa är en intressant marknad som vi vill komma in på både inom bostäder och den kommersiella sektorn. Det ska bli spännande att se den utvecklingen när vi revolutionerar med nya innovationer, avslutar Masaki Arizono, Executive Counsellor på Panasonic.
Bilden:
Panasonic och Systemair tillkännagav ett samarbete på mässan Climatización Refrigeración i Madrid.
Text och foto: Ofelia Graah Hagelbäck