Nyheter

Svensk Byggtidning på plats i Madrid – Climatización & Refrigeración 2019

Idag invigdes mässan för Luftkonditionering och Kylteknik 2019, Climatización & Refrigeración, i Madrid. Internationella utställare från hela världen finns på plats för att demonstrera de senaste innovationerna och tekniken inom luftkonditionering, uppvärmning, ventilation samt industriell och kommersiell kyla.
Mässan som hålls vartannat år pågår i år mellan den 26 februari till den 1 mars. Sammanlagt medverkar 700 företag, av dessa deltar 375 företag på plats. Intresset för mässan ökar årligen och har redan registrerat en ökning på elva procent jämfört med senaste mässtillfället 2107. Ledande aktörer och varumärken är återkommande utställare på mässan som också lockar nya företag inom branschen.
Innehållet på Climatización & Refrigeración kommer att fokusera på relevanta problem och utmaningar rörande luftkonditionering och kylning. Man kommer att diskutera förordningar och certifieringar samt tekniska framsteg, olika system, kylmedel, luftkvalitet, förnybara energianvändningar och kombinationer av kyl- och luftkonditioneringsinstallationer.
Teknikområden på mässan: luftkonditionering, kommersiell kylning, komponenter, värme och sanitärt varmvatten, industriell och kommersiell kylning, rör och ventiler, pumputrustning, verktyg och utrustning och applikationer för installationer samt ventilation.
Text och foto: Ofelia Vasquez Graah-Hagelbäck