Nyheter

OBOS byggstartar nya äganderätter i Dalby

14 villor i två olika modeller kommer att byggas längs med Backnejlikegatan och Kungsljusgatan. Första inflyttningen börjar efter sommaren 2019.
I familjevänliga Dalby utanför Lund byggstartar OBOS 14 villor med 5–6 rum och kök. Husen byggs i två utföranden, där det nu är Villa Backnejlikan som kvarstår med sina 136 välplanerade kvadratmeter med tillhörande carport, förråd och takterass.
– Det är riktigt moderna hus i hela sin framtoning, säger projektutvecklare Emma Stålhammar. Fasaden är i puts och trä och färgsättningen har vi valt att göra ganska glad för att ge en levande och varm känsla till kvarteret.
Dalby är en populär ort med natur, föreningsliv och samhällsservice. Det ligger nära både Malmö och Lund samtidigt som den mesta servicen finns i närheten.
– Läget är populärt, kanske framför allt för barnfamiljer, säger Emma. De hus vi bygger här i Kv Backnejlikan är som skräddarsydda för just barnfamiljen, som vill ha en enkel vardag med nybyggt hus och en lagom stor tomt.
Trädgården är grovplanerad, vilket innebär att ytor hårdgörs för trädäck och jord läggs ut för den framtida häcken. I tomtgränsen sätts en stödmur för att underlätta för de boendes planering.
– Sen är det egentligen bara fantasin och kreativiteten som sätter gränser, säger Emma. Tomterna är lagom stora för att kunna planera fritt, samtidigt som storleken gör att det blir lättskött när det är klart.
Den första villan levereras under vecka 6, och projektet har en beräknad inflyttning i augusti 2019. Ännu finns det hus kvar till försäljning i Kv Backnejlikan, men Emma berättar att intresset har varit bra.
– OBOS har byggt mycket i Dalby tidigare, både bostadsrätter och äganderätter, som nu är inflyttade. Det är ett trevligt område som vi känner oss trygga med, och därför ser vi verkligen fram emot att få förverkliga ännu ett projekt här, avslutar hon.
Foto: OBOS