Nyheter

Välkommen till en ny tidning – Bygga Brf

Stordåhd Kommunikation AB satsar vidare på att producera tidningar med kvalitativ distribution. Nu skapar vi Bygga Brf.
Det är en tidning där vi lyfter frågor som handlar om bostadsrättsföreningar, flerbostadshus och bostadsrättsföreningens behov av investeringar och underhåll. Vi tittar på framtidens energiförsörjning, förnyelsebart eller inte förnyelsebart, fjärrvärme, hållbara energilösningar, solpaneler, grön el, bergvärme, storskaligt och småskaligt.Ny teknik och nya vanor, intresset för hållbarhet och nödvändigheten att klimatanpassa våra bostäder har aldrig varit mer påtagligt.
Detta är något om innehållet i premiärnumret:
* Midroc byggstartar 13 strandhus och ett strandnära flerbostadshus med 17 lägenheter i Borstahusen. Fojab arkitekter har gestaltat de nya bostäderna som knyter an till Borstahusens genuina bebyggelse och den charm som hör ett äkta skånskt fiskeläge till.
* De senare årens uppgång av bostadspriser har inneburit att allt fler ytor i föreningarnas fastigheter numera går att konvertera till bostäder. Numera innefattar förtätning av storstäderna även källarutrymmen och gemensamhetslokaler som exempelvis tvättstugor, styrelserum samt mangel- och torkrum.
* Boende i bostadsrättsföreningen Ängelholmshus Nr. 7 kan se fram emot sänkta elkostnader. På taken installeras nämligen Öresundskrafts största solcellsanläggning hittills för att förse fastigheterna med el från solen.
* Riksbyggen har på uppdrag av Brf Tuvehus 6 i Göteborg genomfört en inglasning och utbyggnad av samtliga balkonger och uteplatser. Ombyggnaden har lett till ökad trivsel och möjligheten att utnyttja balkongen i mycket större utsträckning än tidigare.
* Vid årsskiftet var det inflyttning i Kronan 5, en spektakulär sekelskiftesfastighet på Borgmästargatan/Rådmansgatan i Landskrona. Satsningen på fastigheten är en del i ett större arbete med att utveckla stadskärnan och skapa fler attraktiva bostäder.
* Hållbarhet är ett brett begrepp och kan på många sätt göra en bostadsrättsförening mer attraktiv. Både för de boende men också för spekulanter. SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB tipsar om hur du med enkla medel kan göra fastigheten mer hållbar och skapa bättre förutsättningar för såväl miljön som för de boende och deras plånböcker.
* Nu har Karlstads kommun delat ut Arkitekturpriset 2018 – ett pris som uppmärksammar ny, god arkitektur i kommunen. Årets vinnare blev Brf Docklands med Löfberg Fastigheter som byggherre, och Tengbom som arkitekter. Prepart stod för projektledning, med Consto som totalentreprenör.
Läs här;