Nyheter

Byggstart för prisvärda bostadsrätter i Kristianstad

I Norra Åsum bygger OBOS 20 moderna parhus med en beräknad inflyttning till vintern 2019. Norra Åsum är en naturskön och barnvänlig stadsdel strax söder om Kristianstad, där OBOS planerar för 20 parhus i bostadsrättsform, med en boarea på 107 kvm. Husen har fyra rum och kök med öppen planlösning, altan, trädgård och parkering.
– Solläget för varje bostad är dessutom riktigt genomtänkt med uteplats både på fram- och baksidan, säger projektutvecklare Daniel Holmberg.
Husen byggs utifrån konceptet Start Living – volymhus i trä med snabb och kostnadseffektiv tillverkning.
– Det gör i detta fall att vi kan erbjuda riktigt moderna bostadsrätter med villakänsla för under 10 000 kronor i månaden, och då är amorteringen inräknad, säger Daniel.
OBOS tar det första spadtaget i Norra Åsum i februari, med målsättningen att de som har skrivit avtal ska kunna flytta in till vintern 2019. Den 3 mars klockan 14 har man också en tomtvisning i kvarteret som man kan anmäla sig till via obos.se
– Även om husen inte kommer att finnas på plats ännu så är det självklart värdefullt att få se husens läge och få en känsla av hur det blir att bo där, säger Daniel. Vi hoppas även att få lite publicitet eftersom tomtvisningen är öppen både för press och allmänhet.
Av de 20 bostäderna är 8 bokade i dagsläget, men Daniel är övertygad om att försäljningen kommer att lossna på allvar i och med att det första spadtaget tas.
– Absolut. Norra Åsum har ett fint läge nära natur och service och med det prisläge vi erbjuder så är det bostäder som passar de allra flesta.
Bilden:
I Brf Åsumtorp bor man för under 10 000 kronor i månaden – amortering inräknat.
Bild: OBOS