Nyheter

Byggstart för Kvarteret Tuvebo

Wästbygg Projektutveckling har nu bygglov för Kvarteret Tuvebo i Tuve på Hisingen i Göteborg. Projektet är resultatet av en vunnen markanvisningstävling utlyst av Göteborgs stad. Projektet ingår i stadens satsning BoStad 2021 som innebär byggnation av 7 000 fler lägenheter än normalt fram till Göteborgs 400-årsjubileum 2021.
Wästbyggs entreprenadorganisation startar igång bygget i mars och sen är det full fart fram till beräknad första inflyttning i slutet av 2020.
– Även om planprocessen och de tidiga kommunala infrastrukturåtgärderna för det här projektet totalt sett genomförts på ovanligt kort tid, är det alltid samma känsla av otålig förväntan när man väl närmar sig byggstart. Det ska bli väldigt skönt och inspirerande att äntligen gå in i vår egen produktionsfas, säger Jonas Hulterström, affärs- och projektutvecklare på Wästbygg Projektutveckling.
Bild: Wästbygg