Nyheter

Succé för årets VA Tour Sweden med 2500 deltagare från norr till söder

Fem städer från norr till söder, 2 500 deltagare, nöjda utställare och många högintressanta seminarier summerar veckorna i månadsskiftet januari-februari då Sveriges ledande VA-företag var på turné. VA Tour Sweden befäster åter igen sin position som Sveriges största mässa inom markförlagd VA.
– Vi är väldigt nöjda med årets VA Tour, säger Lasse Ekman från VA- Gruppen inom VVS-Fabrikanternas Råd som är en av arrangörerna av VA Tour Sweden. – Med både fler utställare och besökare än tidigare blev det en riktig succé. Särskilt de nya orterna Piteå och Jönköping stack ut kvalitetsmässigt, och i Stockholm slog vi besökarrekord.
VA Tour Sweden arrangeras under drygt två veckor med stopp i Piteå, Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping. Grundtanken med hela turnén är att leverantörerna tar med sig mässan och åker runt i landet för att träffa sina kunder i stället för att kunderna ska behöva resa långt för att se en mässa. VA Tour 2019 var den tredje gången som turnén arrangerades med fler utställare och fler besökare för varje gång.
Mässan kompletterades i år med ett, jämfört med tidigare år, utökat seminarieprogram och det var ett initiativ som slog väldigt väl ut. Ambitionen var att nå ut brett med kompetensutveckling till hela branschen och med temat ”Framtidens smarta VA-system – digitalisering, optimering och hållbarhet” täckte seminarierna in allt från digitalisering och Internet-of-Things till schaktfritt ledningsbyggande och klimatförändringar. Hela programmet och alla presentationer ligger på www.vatour.se
Planeringen inför VA Tour Sweden 2021 är redan igång. Turnén kommer liksom i år att arrangeras från norr till söder under januari – februari.
– Efter årets lyckade turné så startar vi direkt upp arbetet med nästa Tour, säger Björn Delin, VD på BraMässor Sverige som tillsammans med VVS Fabrikanternas Råd arrangerar mässturnén. – Ambitionen är givetvis att nästa VA Tour ska bli ännu bättre än årets med fler besökare och starkare seminarieprogram. – Vi kommer inom kort att gå ut och berätta vilka orter landets största mässa för markförlagd VA kommer att besöka och på vilka datum, avslutar Björn Delin.