Nyheter

Serneke bygger vidare åt Riksbyggen i Kongahälla

Serneke har tecknat entreprenadavtal med Riksbyggen om att bygga vidare i den nya stadsdelen Kongahälla i Kungälv. Avtalet omfattar nybyggnation av 61 lägenheter och är värt omkring 78 miljoner kronor.
De 61 bostadsrätterna för Brf Murgrönan är en fortsättning på det projekt som inleddes för Riksbyggen hösten 2018 i samma kvarter och som omfattade 46 lägenheter och garage. Totalt är de två etapperna i projektet värda omkring 230 miljoner kronor. Utöver de 61 lägenheterna ska den nya byggnaden även innehålla cirka 1 000 kvadratmeter verksamhetslokaler och gemensamhetslokal.
– Vi ser fram emot att fortsätta samarbetet med Riksbyggen i den nya stadsdel där Serneke efterhand har en betydande del i utvecklingen, säger Christopher Hjelm, arbetschef på Serneke Bygg.
– Det är väldigt roligt att vi kan byggstarta det tredje projektet i Kongahälla, som är en del i Riksbyggens långsiktiga satsning på Kungälv. Riksbyggen färdigställde det första av fem projekt i Kongahälla, Brf Vildvinet, under hösten 2018 och kommer med Brf Bonum Blåregnet, Brf Murgrönan och ytterligare två kommande kvarter att totalt bygga cirka 330 lägenheter i Kongahälla, säger Rasmus Edlund, projektchef på Riksbyggen.
Serneke svarar för byggnationen av totalt cirka 285 nya bostäder, av totalt drygt 1 000, i stadsdelen Kongahälla. Dessutom håller Serneke just nu på att färdigställa den största handelssatsningen på tio år Västsverige, Kongahälla Center.
Byggstart för Brf Murgrönan är planerad till november 2019 och ska stå klart till våren 2021. Ordersumman om cirka 78 miljoner kronor inkluderas i orderingången för första kvartalet 2019.
Bild: Riksbyggen