Nyheter

Peab bygger kontor och bostäder i Linköping

Peab har fått uppdraget att bygga kontor och bostäder med tillhörande garage inom kvarteret Konsuln i Linköping. Beställare är Fastighets AB L E Lundberg. Kontraktssumman uppgår till 344 MSEK.
Projektet avser 40 lägenheter och en kontorsbyggnad på totalt BTA ca 24 000 m². Kontorsbyggnaden ska certifieras enligt The LEED Green Building Rating System nivå Gold och lägenheterna enligt miljöbyggnad silver. Byggnaderna kommer uppföras på tomten där den gamla brandstationen i Tannefors tidigare låg.
– Det känns både roligt och inspirerande med förtroendet från Lundbergs att vara delaktig i deras fortsatta utveckling av Linköping, säger Anders Bergeling, regionchef på Peab.
– Samarbetet med Peab gör att vi nu kan ta nästa steg i processen och vi ser fram emot byggstarten i maj. Kontorsfastigheten, LINK Business Center, tillsammans med bostadshuset, är en av Lundbergs största satsningar och en investering som kommer tillföra mycket till utvecklingen av Linköping och regionen, säger Daniel Johansson, projektledare Fastighets AB L E Lundberg.
Projektet genomförs som totalentreprenad med byggstart våren 2019 och beräknas vara färdigställt hösten 2021.
Projektet orderanmäls i första kvartalet 2019.
Illustration: Wingårdh Arkitektkontor AB