Nyheter

Best Western Hotels & Resorts förvärvar WorldHotels

Best Western® Hotels & Resorts har i dag förvärvat hotellkedjan WorldHotels™ med 300 unika premiumhotell och resorts på några av världens mest attraktiva destinationer. Förvärvet av WorldHotels breddar Best Westerns totalerbjudande genom att tillföra premium- och lyxhotell till portföljen.
– Det finns en enorm synergi mellan Best Western och WorldHotels. Förutom att vi nu kan erbjuda hotell i alla kategorier, skapar sammangåendet stora konkurrensfördelar för båda företagen, säger David Kong, VD och koncernchef för Best Western Hotels & Resorts. Jag har största respekt för WorldHotels och ser en enorm potential. Fokus de närmaste månaderna kommer att vara att dra fördel av synergierna och samtidigt måna om att bibehålla varje hotells unikitet och identitet. Geoff Andrew fortsätter som VD för WorldHotels vilket vi är glada för, avslutar Kong.
WorldHotels kommer fortsatt sticka ut i sitt personliga och individuella erbjudande, samtidigt som hotellen kan dra nytta av Best Westerns alla resurser såsom e-handelsplattform, samarbeten, lojalitetsprogram, försäljnings- och marknadssupport, globalt distributionsnät och intäktsoptimering.
– Best Western är ett av de största och mest respekterade hotellvarumärkena i världen, säger Geoff Andrew, VD, WorldHotels. Tillsammans stärker vi våra möjligheter framåt och förbättrar WorldHotels närvaro på nyckelmarknader där Best Western redan är starka, fortsätter han.
Best Western har haft en positiv utveckling de senaste åren. Förutom en rad internationella utmärkelser har Best Western i Skandinavien vuxit i snabb takt, både genom förvärv såsom Sweden Hotels och med individuella hotell.
– Vi ligger helt rätt i tiden då alltfler hotell konsolideras upp i de stora hotellkedjorna samtidigt som marknaden efterfrågar något helt annat, säger Johan Kukacka, VD Best Western Hotels & Resorts i Skandinavien. Att kunna erbjuda unika hotell och upplevelser inom olika segment är vad morgondagens resenär efterfrågar. Hotellen inom WorldHotels är fantastiska exempel på detta och vi kommer värna om hotellens individuella prägel, avslutar han.
De skandinaviska hotell som ingår i WorldHotels är:
Hotel Diplomat, Stockholm
Hotel C, Stockholm
Gothia Towers, Göteborg
Upper House, Göteborg
Landvetter Airport Hotel, Göteborg
Tivoli Hotel, Köpenhamn
Hotel Christiania Teater, Oslo
Bilden:
White Swan Hotel Guangzhou i Kina är ett av hotellen som ingår i WorldHotels portfölj.