Nyheter

Skanska bygger kontorshus i Helsingborg för cirka 350 miljoner kronor

Skanska har tecknat avtal med Wihlborgs Fastigheter AB om att bygga ett nytt kontorshus, Prisma, vid centralstationen i Helsingborg. Kontraktet är värt cirka 350 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige för det första kvartalet 2019.
Kontorshuset blir mellan sex och åtta våningar högt och kommer att ha en total yta om 13 000 kvadratmeter. Det byggs strategiskt på Oceanpiren intill Helsingborgs centralstation och Knutpunkten.
– Efter att ha arbetat en tid med Wihlborgs med utvecklingen av Prisma känns det nu väldigt kul att ha kommit igång med bygget. Prisma blir en ny referenspunkt i Helsingborg med en fasad som lever upp till vad namnet utlovar, säger Jörgen Christianson, distriktschef, Skanska Sverige.
Prisma byggs för att motsvara högt ställda hållbarhetskrav och målsättningen är att söka certifiering enligt Miljöbyggnad, guldnivå. Miljöbyggnad är ett certifieringssystem för byggnader som tittar på energi, innemiljö och materialval utifrån svenska byggregler och byggpraxis.
Byggnadsarbetena är påbörjade och huset ska stå klart före utgången av 2020.
Bild: Skanska