Nyheter

Sizes Works tillverkar 152 hyreslägenheter åt Bergsundet i Nyköping

Trähustillverkaren Sizes Works och Bergsundet har tecknat entreprenadavtal för uppförandet av 152 hyreslägenheter i Nyköping. Husen uppförs med massivträstomme och tillverkas enligt Sizes industriella koncept, som bland annat innebär lägre kostnader och snabbare leveranstider än traditionellt byggande.
Husen uppförs med massivträstomme och tillverkas till största delen industriellt.
På fastigheten Kv. Porsen 1 i Nyköping utvecklar Bergsundet två bostadskvarter med totalt 152 hyreslägenheter, motsvarande cirka 8 300 BTA. Genom avtalet och Sizes industriella tillverkning av kvalitativa trähus kan projektet genomföras på kortare tid och till en lägre kostnad jämfört med traditionella byggprojekt. Husen på mellan 4 och 5 våningar uppförs med trästomme med en fasadbeklädnad av puts.
– Vi är stolta över att få tillverka moderna, flexibla och hållbara bostäder åt Bergsundet och ser framemot ett långt och nära samarbete. Med vår automatiserade och flexibla tillverkningsprocess kan vi möta Bergsundets projektspecifika behov, säger Carina Ståhl, VD för SizesWorks.
– Bergsundet har under en längre tid sökt en tillverkare som på kort tid, med rätt prisbild och mycket hög kvalité kan bygga i massivträ. Ingen är gladare än oss att vi kommit i mål med Sizes och ser fram emot inflyttningen i slutet av året, säger Johan Perslow, VD Bergsundet Development.
Produktionsstart av husen är planerat till juni 2019 med inflyttning för etapp 1 i december 2019 och etapp 2 i februari 2020.
Illustration: Martin Palm